dimecres, 15 de febrer del 2012


· Cants d’amor : L’amor es eltema principal d’aquest poemes, aquest genera diversos subtemes però semprebasant-se en el tema principal: l’amor. L’autor mantindrà de la poesia trobadoresca el fet de dedicar els seuspoemes a una dona, a la qual es refereix mitjançant un senyal, per amagar elseu nom. Podem dividir aquest cants en 5 senyals que corresponen a 5 etapes enla vida del autor:

Plena de Seny
Aquest primer cicle estàcompost per dinou poemes. Són una mena de diàleg entre l'autor i una dama, "aimia".El poeta proposa a l’armada una relació més madura tant física comintel·lectual, la dama segueix el seu caràcter passiu i tradicional i no lirespon. El poeta se sent fracassat, i presenta una actitud negativa, peròcontinua lluitant.
Llir entre Cards
Aquest nou cicle consta de trenta-cinc poemes, semblaque dirigits a una altra dona, "dona Teresa". Ara el poeta s'allunyadels aspectes físics de la dona i considera l'amor com una absolutacontemplació com a única possibilitat d'assolir l'amor . Davant la respostanegativa de la dama, es pren una activitat violenta que li du a una obsessió per la mort, queesdevé un tema constant en aquest cicle.
Amor, amor
Dotze poemes formen part d'aquest nou cicle.Desenganyat i vell, reconeix que el plaer intel·lectual no és suficient perassolir el plaer complet, l'amor pur. Un dels temes més freqüents ésl'enyorança d'èpoques anteriors en les quals ell amava desesperadament
Mon darrer bé
Comprèn solament dues poesies adreçades, segonssembla, a una sola dama, de la qual s'enamorà quan l'autor ja era vell. Aquestnou amor fa oblidar els mals passats...
Oh, foll amor
Està format per deu poemes. El poeta se sent pecador,deshonest i vil i, fins i tot, avergonyit, d'aquí el senyal "foll",que s'oposa a l'amor pur, cantat o desitjat de les poesies anteriors. Demana elperdó de Déu.

-Berta- Informació: Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives- Biblioteques d'autor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada